Močenok, 17. februára – Školský florbal (ŠF) je atraktívnym projektom pre základné školy v okrese Šaľa, ktorý sa uskutoční už v piatok 23. februára. Do močenskej športovej haly zavíta sedem prihlásených škôl a pozvánku neodmietli ani viacerí partneri samotného podujatia. 

Občianske združenie (OZ) Šaľania a Mládežnícky parlament mesta Šaľa sa stali hrdými partnermi tejto športovej akcie, a v krátkom rozhovore poskytol ich predseda Bc. Tomáš Benkovič stanovisko, prečo sa rozhodli ŠF podporiť.

Logo OZ Šaľania. Zdroj: Archív respondenta
Logo OZ Šaľania. Zdroj: Archív respondenta

Ako vníma Mládežnícky Parlament v Šali rastúci záujem o florbal a to nielen na školách?

Veľmi kladne vnímame záujem detí o tento šport. V súčasnosti pozorujeme rastúci záujem o florbal u detí na školách, v centrách voľného času a v začínajúcich kluboch či spolkoch.

Plánujete sa podieľať aj na ďalších florbalových a predovšetkým športových akciách? 

Určite áno, my sa podieľame aj na podpore iných športových aktivitách. Naše úsilie vkladáme aj do našich športových podujatí‘, ako sú rôzne nočné hry, hľadanie pokladov, nočné korčuľovania, vodné vojny a podobne.

Ako vnímate Florbalový klub Inferno Močenok a jeho aktuálny projekt pre základné a stredné školy pod názvom Školský florbal? 

Veľmi pozitívne, pretože i keď nie je priamo zo Šale, do nášho okresu však zasahuje. Ide o projekt ktorý je tu už niekoľko rokov. Je podporovaný, mentorovaný a predovšetkým udržiavaný mladými a aktívnymi ľuďmi. Tí sa spoločne o mládež zaujímajú. Pracujú dobre s deťmi, s marketingom a predovšetkým výchovou týchto mladých florbalistov. Školský florbal je jeho dcérskym projektom a pre študentov je to skvelou príležitosťou zmerať si sily a zviditeľniť svoju školu.

Prečo ste sa rozhodli podporiť práve tento florbalový projekt a s ním aj prihlásené základné školy z okresu SA? 

Poznáme a vidíme hodnoty, ktoré tento florbalový klub zastáva a rozrastá sa do okresu Šaľa, je pre nás cťou, stáť pri zrode nového florbalového projektu.

Logo MP. Zdroj: Archív respondenta
Logo MP. Zdroj: Archív respondenta

Čo by ste ako mládežnícka organizácia (tvorená predovšetkým zo študentov) odkázali žiakom, ktorí budú bojovať o čo najlepší výsledok svojej školy na Školskom florbale?

Je dôležité sa zúčastniť a nech vyhrá ten najlepší. Avšak pre nás je dôležité, aby sa študenti dobre zabavili a užili si radosť z hry. No azda najväčšiu radosť máme z toho, že si z tohto projektu neodnesú výhry iba študenti, ale aj samotné školy. Čiže v tomto projekte sledujeme aj učenie mládeže k iným záujmom, než len k víťazstvám pre samých seba. Stávajú sa z nich reprezentanti škôl a to je v ich mladom veku veľká pocta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *