V obci Močenok dominujú športy ako futbal či hádzaná, no rozkvet od roku 2018 zažíva aj florbal. Toto je pomerne všetkým obyvateľom obce na západnom Slovensku známe. Existuje však zopár ďalších a kľúčových dôvodov, prečo odštartovať vašu športovú kariéru práve florbalom v Močenku.

V minulom článku sme sa venovali téme, 5-tich dôvodov, prečo začať v Močenku s florbalom, kde sa objavili klasické dôvody, ktoré sa nijako nelíšia od ostatných kolektívnych športov. Zdravie, kolektív, disciplína, finančná nenáročnosť a popularita prevažujú v každom športe, ktorý v Močenku dominuje.

FBC INFERNO MOČENOK má dnes 40 členov

Florbalový klub Inferno Močenok sa koncom roka začal zameriavať na to, aby zvýšil atraktivitu tréningových procesov a pomyselnú hodnotu svojich športovcov. A preto v rámci zlepšovania infraštruktúry klubu zaviedol štyri „startostlivosti o svojich hráčov,“ vďaka ktorým sa približuje k najlepším florbalovým klubom na Slovensku.

Rozdelené kondičné tréningy

Spočiatku trénovali všetky kategórie spoločne, no pre množstvo detí a vekovú nekompatibilitu sa kondičný tréner Mgr. Šimon Lovás rozhodol pre zmenu. „Menšie deti sú zabavnejšou metódou vedené k lepšej kondícii a obratnosti. Dorastenci sú fyzicky výborne pripravení a ich tréningy nesú prvky výbušnosti, obratnosti a sily.“

Vľavo: mladší žiaci a Vpravo: skupina dorastencov

Pridaná posilňovňa

O silu sa u dorastencov stará fitness trénerka, ktorá dohliada na správne vykonávanie cvikov a raz do mesiaca konzultuje s dorastencami o ich nedostatkoch. „Je vidno ich odhodlanie, som spokojná s prístupom každého jedného,“ hovorí Sofia Pašáková.

Sofia Pašáková pri mentoringu dorastencov. Využívame niekoľko hál

Klubová fyzioterapeutka vyrieši zranenia

Je zázrakom a luxusom pre florbalistov, úzky káder pre svoju vyťaženosť potreboval niekoho certifikovaného. Svalové problémy tak budú konzultované ihneď a môže sa týmto krokom predísť dlhodobým zraneniam.

Klubová pomoc v obezite

FBC Inferno Močenok zriadil program podpory pre obéznejšie deti. Týmto krokom sa snaží motivovať deti k väčšiemu pohybu a k osvojeniu si športových návykov. Aktuálne do tohto programu nastúpil brankár dorastencov Matej Nožička, ktorý prijal výzvu stať sa lepším brankárom aj cez cvičenie. „Mňa veľmi teší, že ideme touto cestou, jedinou cestou, vďaka ktorej sa môžeme priblížiť k top klubom v kraji i na Slovensku. Infraštruktúru naďalej budujeme a verím, že výsledky prinesie. Chceme zdravé a športujúce deti,“ vraví zakladateľ klubu Róbert Lešš.

Matej Nožička a jeho premeny

Ak máte záujem hrať kvalitný florbal, radi vás privítame na našej palubovke v obci Močenok. Môžete sa k nám pridať kedykoľvek počas roka. Podmienkou je chuť športovať, poctivo trénovať a mať radosť z kolektívnej hry, ktorá sa stáva stále viac populárnejšia. Staňte sa členom klubu FBC Inferno a môžete profitovať z rôznych výhod, ktoré vám klub prináša. „Nie sme len florbalový klub, sme rodina, ktorá tvorí športové hodnoty v prospech všetkých a prevažne pre mládež,“ objasňuje Róbert Lešš.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *