Močenok, 7. 1. 2024 – Florbalový klub Inferno Močenok zorganizoval v nedeľu 7. januára novoročný zápas medzi mladšími žiakmi a ich rodičmi. Ten sa uskutočnil v obecnej športovej hale a skončil sa prekvapivou remízou 6:6.

Najmladšie florbalové talenty obce Močenok nenechali nič na náhodu, a od úvodu sa do svojho súpera pustili bez rešpektu. Potvrdzoval to aj ukazovateľ skóre, zaskočení oteckovia razom prehrávali 0:3. V závere prvej dvadsaťminútovky sa však skórovali do kabín sa šlo za stavu 1:3 pre mladších.

Správna taktika na rodičov je dôležitá, Samuelovi zverenci poslušne počúvajú

Druhé dejstvo začali lepšie rodičia a po mohutnom povzbudzovaní svojich manželiek najprv znížili na rozdiel jedného gólu a v 40. minúte vyrovnali. Tretia tretina bola bohatá na góly, vo svojej aktivite pokračovali oteckovia, no ich ratolesti sa zahanbiť nenechali, a napokon sa oba tímy rozišli s priateľskou remízou 6:6.

Za myšlienkou takéhoto zápasu stojí tréner mladších žiakov Samuel Nožička. „Veľmi sa teším, účasť bola skvelá, zabavili sme sa a spoločne otvorili nový florbalový rok. Rodičia ma milo prekvapili, občerstvenie bolo super a verím, že si takúto akciu čoskoro zopakujeme. Mojím cieľom je do mojej práce zasvätiť aj oteckov či maminy, aby videli, aké náročné či jednoduché to ich dieťa má,“ hovorí Samuel Nožička, ktorý stojí pri kormidle U13 už druhý rok.

Samuel Nožička a jeho zverenci, spoločne s ich rodičmi

Spokojnosťou po zápase žiarili i samotní rodičia, pre niektorých išlo aj o prvú skúsenosť s týmto športom. „Krásna a vydarená akcia, zabavili sme sa, a predovšetkým sa chceme poďakovať trénerovi, našiel si čas a zorganizoval takéto milé poobedie,“ zakončili rodičia mladších žiakov.

Po zápase si mladíci užili vynikajúce občerstvenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *