Florbalisti FBC Inferno Močenok opäť zvíťazili a predĺžili tak svoju sériu víťazstiev už na číslo šesť. V domácom prostredí si poľahky poradili so súperom z CVČ Šaľa vysoko 21:0. Po zápase neskrýval svoju radosť ani brankár Matej Nožička, ktorý sa tešil z premiérového čistého konta.

Zaplnená športová hala najprv privítala všetkých aktérov parádnym svetielkovým choreom a po odovzdaní ocenení, sa začal zápas, prakticky na jednu bránku. „Teším sa, že si to chalani užili, hrať pred plnými tribúnami je zážitok pre každého. Diváci boli skvelí, zápas príliš nekomentujem, Šaľa má pred sebou veľmi, dlhú cestu, miestami som musel brzdiť hráčov, ktorí chceli dávať góly každé striedanie,“ okomentoval jeden z najmladších lodivodov na Slovensku Róbert Lešš.

Róbert Lešš rozdávajúci pokyny svojim zverencom

Močenskí florbalisti v roku 2023 ešte neprehrali a vôbec, po prvýkrát v ich štvorročnej anabáze udržali čisté konto. „Úžasné, ďakujem mojim skvelým spoluhráčom. V hľadisku som mal rodičov, sestru a kamarátov, veľmi som sa potešil, že prišli. Som hrdý na tím, aj napriek menej náročnému tímu sme sa snažili hrať svoju hru. Tréma bola len na začiatku, plné hľadisko som si však napokon užil. K čistému kontu len toľko, že by sme si to mohli skúsiť aj proti Trnave, či Nitre,“ zakončil Matej Nožička, gólman, ktorý v tomto roku vychytal všetky víťazstvá.

Matej Nožička, archív FBC INFERNO Močenok

Florbalisti Močenka si svojimi individuálnymi výkonmi pýtajú miestenku do širších výberov mládežníckych reprezentácií, situáciu budeme naďalej monitorovať.

Inferno sa najbližšie predstaví pod hradom Matúša Čáka, kde ich 21. júna o 18:00 h. preverí domáci 1.FBC Trenčín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *