5 dôvodov na florbal v Obci Močenok


V obci Močenok dominujú športy ako futbal či hádzaná, no rozkvet od roku 2018 zažíva aj florbal. O tom, prečo je obľúbený a prečo má Močenok vynikajúce podmienky pre jeho rozvoj vám prezradí týchto 5 dôvodov.

1. Zdravie

Nezanedbateľným benefitom je už samotné športovanie. Pohyb je pre zdravie kľúčový a preto môžeme povedať, že sa pri hraní florbalu v akomkoľvek veku zlepšuje koordinácia či tímové myslenie. Výhoda tohto športu spočíva v tom, že je bezkontaktný, bezpečný a bezbolestný. Takže je ideálny pre deti a vhodný aj pre ženy.


2. Kolektív

Florbalová šatňa je najkrajším miestom, ktoré hráči pravidelne navštevujú a majú možnosť tak zdieľať svoju vášeň pre florbal. V porovnaní s individuálnym športom, je tímová atmosféra na nezaplatenie. Florbal je plný rýchlosti a pádov, ale aj úspechov, zábavy, či podpichovania, ktoré pochopia len jeho samotní aktéri. Nakoniec treba spomenúť aj super prostredie,  dobrú náladu a oslavy po víťazne ukončenom zápase. Silu kolektívu si môžete vyskúšať aj v rámci táborového týždňa, ktorý klub Inferno Močenok pravidelne v prvom prázdninovom týždni organizuje.


3. Disciplína

Klub FBC Inferno má školených trénerov, ktorí sú schopní viesť deti a bezpečne ich pripravovať na zápasy. Disciplína je však závislá od vašej poctivosti a pracovitosti. Znamená urobiť to, čo je správne, aj napriek tomu, že sa vám to nechce robiť. Zakaždým, keď sa prekonáte, vyhráte boj s prokrastináciou, vaša produktivita porastie a budete mať dobrý pocit sami zo seba. Vypestovaná sebadisciplína vám dá pocit slobody a vedomie, že dokážete zdolať akúkoľvek úlohu – a to kedykoľvek.


4. Finančná nenáročnosť

Jednou zo značnejších výhod florbalu oproti akýmkoľvek iným športom je jeho nízkonákladovosť. Stačí vám florbalka (pozn. red. hokejka) a športová obuv, ideálne s nešmykľavou podrážkou, pre rýchlejšiu a agilnejšiu hru. Z pozície rodiča je teda zrejmé, že na florbal vám postačí pár desiatok eur.


5. Popularita

Dnes sa florbal hrá už takmer vo všetých krajinách sveta. Či už na Slovensku alebo v zahraničí, má tento šport stále nálepku niečoho nového. Futbal, basketbal, hokej, volejbal či hádzaná majú v našej krajine dlhoročnú tradíciu, no florbal nie. Tento šport je vnímaný, ako niečo nepoznané, nové, čo si chce veľa ľudí vyskúšať. To, že florbal na Slovensku neustále napreduje dokazujú aj úspechy reprezentácií. Dnes sa považuje za najrýchlejšie rozvíjajúcu kolektívnu hru na svete a získava čoraz väčšiu popularitu medzi ľudmi.

Ak máte záujem hrať kvalitný florbal, radi vás privítame na našej palubovke v obci Močenok. Môžete sa k nám pridať kedykoľvek počas roka. Podmienkou je chuť športovať, poctivo trénovať a mať radosť z kolektívnej hry, ktorá sa stáva stále viac populárnejšia. Staňte sa členom klubu FBC Inferno.

2 myšlienky k článku “Hľadáte vhodný šport? 5 dôvodov, prečo začať v Močenku s florbalom”
  1. […] Do klubu sa hlásil medzi prvými, zaujal ho plagát na sociálnej sieti. Odvtedy si prešiel dlhou cestou, dnes je reč o Samuelovi Gálovi, rodákovi zo Šale, ktorý je kapitánom dorasteneckého tímu. V rozhovore prezrádza, aké boli jeho florbalové začiatky a aké je to reprezentovať Močenok. Hovorí aj o ďalších zaujímavých postrehoch, ktoré potvrdzujú 5 dôvodov, prečo začať v obci s florbalom. […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *